Nieuws

South Park ‘excuseert’ zich voor aflevering die spot met China

Wie South Park kijkt, weet dat de show bol staat van satire. De bedenkers van de cartoon kunnen er in de realiteit ook aardig wat van.

Er is in de Amerikaanse samenleving de laatste dagen heel wat te doen rond een tweet van clubeigenaar Daryl Morey. Die uitte zijn steun voor de protesten in Hong Kong. Aangezien er in China miljoenen mensen dagelijks de wedstrijden kijken en dit miljarden dollars aan inkomsten oplevert, viel dit bij de basketfederatie NBA in verkeerde aard. Ze vroegen aan Morey om de tweet te verwijderen en hij postte uitgebreide excuses. Dat kon dan weer op onbegrip rekenen bij politici en basketfans, die vinden dat het basket juist alle politieke meningen moet toelaten.

De bedenkers van South Park, Trey Parker en Matt Stone, hebben zich ook over de kwestie laten horen. South Park kan immers zelf ook op de onvrede van zijn Chinese fans rekenen. De episode ‘Band in China’ die op 2 oktober verscheen, drijft de spot met Chinese regime en de manier waarop Hollywood dit probeert de verbloemen om de Chinese markt niet te verliezen.

En laat South Park nu net een cartoon zijn die niets liever doet dan de spot drijven met de actualiteit. Als Parker en Stone dan plots een tweet plaatsen met de titel ‘Official Apology to China’, dan weet je dat je dit met een korreltje zout moet nemen. De tweet bevat dan ook een flinke dosis cynisme en sarcasme.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business