Nieuws

Microsoft lanceert toetsenbord met sneltoets voor Office en emoji’s

De toetsenborden zijn vanaf volgende week verkrijgbaar. Met het toetsenbord kan je sneller Office openen en je favoriete emoji kiezen.

Microsoft lanceert een gloednieuw ergonomisch toetsenbord en bluetooth toetsenbord. De toetsenborden werden voorgesteld op het Microsoft Surface Hardware event vorige week. De meest opvallende nieuwigheden zijn een Office sneltoets en zowaar een ‘emoji-toets’. Zoals op de afbeelding te zien is, zullen deze onderaan rechts van de spatiebalk verschijnen.

Het nieuwe ergonomische toetsenbord van Microsoft. Afbeelding: Microsoft

De Office-toets zal in principe de Windows-toets vervangen. Via deze toets kunnen gebruikers snel het Office-menu voor Windows 10 openen. Voor een toetsenbord dat professionele klanten als voornaamste doelgroep vooropstelt, is dit zeker en vast een nuttige functie. Via combinaties met de Office-toets zal het ook mogelijk zijn om applicaties van Office meteen te openen. De Office-toets in combinatie met ‘W’ bijvoorbeeld opent Word, Office + X stuurt je meteen naar Excel. Het is wel nog af te wachten of toetsenborden van externe bedrijven ook deze toets zullen overnemen. Microsoft heeft immers nog geen licenties voor de Office-toets zoals die voor de Windows-toets bestaan.

De andere nieuwigheid is dus de emoji-toets. Hiermee kan je een emoji kiezen die Windows 10 in de collectie heeft. Het is wel niet mogelijk om via de emoji-toets shortcuts in te stellen naar een bepaalde emoji. Zo’n emoji-toets lijkt misschien vreemd als het toetsenbord zich voornamelijk op bedrijven richt. Maar volgens Microsoft vinden emoji’s ook in professionele communicatie ook meer en meer hun plaats.

De toetsenborden zullen vanaf 15 oktober verkrijgbaar zijn. Het ergonomisch toetsenbord kost €59,99 en het bluetooth toetsenbord €49,99.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business