Nieuw-Zeelandse overheidsdiensten keurden Spark’s voorstel af om met 5G-infrastructuur van Huawei te werken.

In drie landen kunnen Xbox-gamers zich aanmelden voor het nieuwe xCloud-gamestreamingdienst van Microsoft. Het project is daarmee in de testfase beland.

Ongeveer een jaar geleden kondigde Microsoft de nieuwe gamestreamingdienst xCloud aan. Via xCloud wil Microsoft het voor gamers mogelijk maken om Xbox-games te spelen op de smartphone of tablet. De streamingdienst zal beschikbaar zijn voor alle toestellen.

Na maandenlange tests door werknemers van Microsoft, is het project nu klaar voor de volgende stap. Microsoft heeft de xCloud-gamestreamingdienst beschikbaar gesteld voor Xbox-gamers in Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea. Microsoft zal in de komende dagen gamers uit die landen actief ronselen. De service is al beschikbaar voor 4 games: Halo 5 Guardians, Gears 5, Killer Instinct en Sea of Thieves. Op termijn zouden alle Xbox One-games, zowel reeds uitgebrachte games als toekomstige releases, compatibel moeten zijn met xCloud.

Een smartphone of tablet moet minimaal uitgerust zijn met Android 6 en bluetooth 4.0 om xCloud te kunnen runnen. Ook moet je in bezit zijn van een Microsoft-account en een Xbox Wireless-account. Een smartphonehouder is een goede tip die je zomaar gratis met dit artikel meekrijgt.

Of de testfase nog naar andere landen zal uitgebreid worden, weten we niet. Maar doorgaans valt België bij zulke testprojecten uit de boot. We zullen dus het resultaat van het testproject dan maar afwachten.

Via xCloud kan je Xbox-games op de smartphone spelen. Afbeelding: Tweakers