Nieuws

Oral-B experimenteert met nieuwe ‘intelligente’ tandenborstel

Binnenkort een bezoekje aan de tandarts? Oral-B heeft een tandenborstel ontwikkeld die je persoonlijk assisteert met het poetsen van de tanden.

De nieuwste tandenborstel van tandenborstelproducent Oral-B, Genius X, is sinds een tijdje te koop in België. Deze elektrische tandenborstel is uitgerust met allerlei hoogtechnologische toepassingen ter verbetering van je mondhygiëne. De Genius X wil je persoonlijke tandarts zijn, zodat je die andere niet te vaak hoeft te zien.

Oral-B was in 2014 al de eerste tandenborstelontwikkelaar die experimenteerde met bluetooth. Door de tandenborstel via een Oral-B app aan je smartphone te koppelen, kon je advies krijgen over hoe je tanden beter te poetsen. Met de Genius X wil Oral-B nog een stapje verder gaan.

Persoonlijke begeleiding

De tandenborstel is immers uitgerust met artificiële intelligentie. De artificiële intelligentie zou getraind zijn door de poetsstijl van duizenden gebruikers te analyseren. Dit stelt de tandenborstel in staat om een individuele analyse te maken van hoe jij je tanden poetst. Die data kan via de smartphoneapp worden omgezet naar persoonlijk advies om je poetsstijl te verbeteren.

De tandenborstel is met nog andere technische functies uitgerust. Er zijn onder andere zes verschillende poetsstanden ingebouwd, druksensoren die waarschuwen wanneer je te hard poetst en een timer. De batterij kan 14 dagen mee en bij aankoop van de tandenborstel wordt die geleverd met een reisetui met usb-aansluiting om de borstel op te laden.

Rolls Royce onder de tandenborstels

De Genius X bevat twee modellen: de Base- en de Luxury-versie. Beschikbare kleuren zijn wit, zwart, grijs en goud. Al deze functies komen uiteraard niet zonder een kostenplaatje. Voor de ‘gewone’ Base betaal je €209, de Luxury kost zelfs €219. Dat is ongeveer gelijk aan vier keer een gaatje laten vullen bij de tandarts. Aan jou de keuze…

De luxueuze Genius X-tandenborstel. Afbeelding: Coolblue

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business