Fortnite

Gamers hebben twee dagen geduld moeten hebben, maar sinds enkele uren is Fortnite weer helemaal terug. En met een volledig nieuwe map.

Het was één van de meest besproken gebeurtenissen van 2019 in de gamewereld. Zondagavond rond 20:00 sloeg er vanuit het niets een virtuele meteoriet in op de map van Fortnite. Dat gebeurde onder de nietsvermoedende ogen van miljoenen spelers. De volledige game werd opgezogen in een zwart gat. En toen was er niets. Spelers die wilden inloggen, raakten niet verder dan een zwart scherm. De livestream op Twitch en YouTube waarin werkelijk niets te zien was buiten het laadscherm, werd – geloof het of niet – door honderdduizenden gamers gevolgd.

De communicatie van Epic Games via Twitter was eerder cryptisch. Verdere info dan “Dit is het einde” gaven ze niet. Geruchten gingen dat Epic Game het spel aan een grondige restyling aan het onderwerpen was.

Comeback in stijl

De gebeden van fans zijn gehoord. Want deze middag is Fortnite opnieuw online gegaan. En inderdaad, de map van de game is volledig hernieuwd. De grote steden die gamers doorheen de jaren hadden opgebouwd zijn volledig weggeveegd. Ze hebben plaatsgemaakt voor groene landschappen met bossen, bergen en meren, die gamers weer naar hartenlust kunnen omvormen.

De game heeft ook enkele nieuwe features gekregen. Gamers kunnen nu vissen, zwemmen, varen met boten en zelfs pogo sticks gebruiken. Er zijn ook nieuwe wapens en een vernieuwe multi-player modus om met vrienden de danspassen beter te synchroniseren. Zoals gebruikelijk kunnen er extra in-game aankopen worden gedaan.

Chapter 2

Met de herlancering van Fortnite is ook meteen het eerste ‘seizoen’ van Fortnite Chapter 2 van start gegaan. Fortnite-toernooien leveren de beste gamers voor jaarlijkse miljoenen euro’s aan prijzen op. Moest Kim Clijsters niet hebben aangekondigd dat ze terug gaat tennissen, zouden we Fortnite de prijs voor ‘Comeback van het jaar’ hebben gegeven.