Wie ook wel eens eens een fout maakt op Twitter zal voorlopig goed moeten blijven opletten, want een edit-knop komt er nog niet direct aan.

Intussen is Fortnite gestart met Chapter 2. De meteorietinslag die vorige week plaatsvond zorgde ervoor dat records op Twitter en Twitch sneuvelden.

Ondertussen is het een week geleden dat Fortnite: Battle Royale werd opgezogen in een zwart gat. Einde van het spel, er was niets meer. Niemand wist wat er gebeurde, Tweets van de officiële pagina verdwenen en het zwarte gat bleef aan.

Fortnite Chapter 2

Twitter en Twitch ontploffen mee

Intussen schakelde iedereen over op Twitter,Twitch en Youtube om te weten te komen wat er juist aan de hand was. Epic Games vertelde aan TheVerge dat ‘het einde’ van de game voor miljoenen extra kijkers op de drie platformen zorgde.

Epic Games voegde daaraan tot dat op Twitch alleen al 1.7 miljoen gebruikers naar de officiële Fortnite-stream of streams van populaire gamers zaten te kijken. Volgens Epic is dat het hoogste aantal kijkers voor één individuele game.

Ook op Twitter ging het er hevig aan toe. Fortnite was plots het meest bekeken gaming-event op Twitter met zo’n 42.8 miljoen kijkers, goed voor 50.7 miljoen minuten aan kijktijd.

Na twee dagen was Fortnite weer opgestart. Een nieuwe episode in de enorm populaire game is van start gegaan onder de naam ‘Chapter 2’.