Nieuws

LG halveert operationeel verlies in mobiele tak

In het vorige kwartaal zagen we sterke verliezen in de mobiele tak van LG. Winst is er nog steeds niet, maar het verlies is wel gehalveerd.

Voor het eerst sinds lange tijd kunnen we positief nieuws brengen over de smartphones van LG. De mobiele tak van het bedrijf toont al maanden slechte cijfers en daar is nu eindelijk verbetering in gekomen.

Vorig kwartaal (Q2) zorgde de mobiele tak nog voor een operationeel verlies van ongeveer 241,65 miljoen euro. Dit verlies zorgde bovendien voor een daling in de algemene inkomstencijfers van LG. De smartphones van het bedrijf zorgden in het derde kwartaal nog steeds voor verliezen, maar die zijn nu bijna gehalveerd. Het totale operationeel verlies van de mobiele tak komt nu uit op 124,25 miljoen euro.

De oorzaak van het lagere verlies is niet noodzakelijk een hoge verkoop. De verkoopcijfers van de smartphones van LG dalen namelijk nog steeds. Een efficiëntere productie en kostenbesparingen hebben hier wel voor de betere cijfers gezorgd. LG haalt ook de zwakkere smartphonemarkt aan als oorzaak van de blijvende verliezen. Veel beterschap is er niet op komst voor het vierde kwartaal, aangezien feestdagenacties en productlanceringen zwaar zullen doorwegen op de marketingkosten.

De overige cijfers van LG zijn tot slot overwegend positief. De huishoudelijke apparaten gingen aan kop met een omzetstijging van 10% en de totale omzet steeg met 1,8% op jaarbasis naar een totaal van 12,11 miljard euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business