spotify kids

Staan artiesten zoals Samson & Gert en K3 steeds bij je Spotify recommendations omdat je kind gebruikmaakt van je Spotify-account? Dankzij Spotify Kids is dat probleem verleden tijd.

Advertentie

Spotify lanceert vandaag in Ierland de eerste versie van Spotify Kids, een afzonderlijke applicatie die specifiek gericht is op kinderen. Om de applicatie te kunnen gebruiken, moet je wel lid zijn van Spotify Family. Het kind krijgt zo zijn of haar eigen account en de ouders kunnen vervolgens bepalen of het hier gaat om een “jonger kind” of “ouder kind”.

Het kind kan vervolgens muziek ontdekken in een kindvriendelijke omgeving (zonder expliciete lyrics), audioverhalen beluisteren, voor kinderen gemaakte playlists beluisteren, muziek downloaden voor offline gebruik en meer.

De applicatie is momenteel enkel beschikbaar in Ierland als een bèta. De feedback wordt vervolgens gebruikt om de applicatie uit te breiden en te verfijnen. “We zijn trots om de ervaring van Spotify Premium Family te kunnen uitbreiden met een eigen app voor de jongste luisteraars,” zegt Wilbert Mutsaers van Spotify Benelux. “Spotify Kids biedt jonge luisteraars een eigen wereld waarbinnen ze hun persoonlijke liefde voor muziek en verhalen kunnen vormgeven.”