Nieuws

Moederbedrijf Google koopt Fitbit

De kogel is door de kerk; Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft Fitbit overgenomen.

Een paar dagen geleden lieten we al weten dat Alphabet, het moederbedrijf van Google, bezig was met een overname van Fitbit. En nu is het nieuws ook bevestigd door Fitbit zelf.

 

Twee miljard dollar

Het is officieel, Alphabet heeft Fitbit gekocht en voor een behoorlijk bedrag ook. Maar liefst twee miljard dollar (omgerekend zo’n 1,88 miljard euro) heeft Google betaald om het smartwatchmerk in handen te krijgen. Rick Osterloh van Alphabet liet kort na de bekendmaking door beide bedrijven het volgende weten:

“We zien een kans om nog meer te investeren in Wear OS en het introduceren van de draagbare producten van Made by Google in de markt.”

Google is al langer bezig om ook de smartwatch markt te veroveren, maar een echt succes bleef uit. De kans is dan ook groot dat de overname van Fitbit hier wel voor gaat zorgen. Samen met het team van het smartwatchmerk wil Google innoveren; vernieuwing brengen in wearables.

Zorgvuldig

Met de overname krijgt Google ook informatie van 100 miljoen Fitbit-gebruikers met betrekking tot hun gezondheid. Maar maak je geen zorgen, het bedrijf heeft al laten weten dat zij zorgvuldig met deze data zullen omgaan en het niet gebruiken voor advertenties. Beschik je over een Fitbit-account en voel je je daar toch niet helemaal prettig bij? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om je informatie te verwijderen, zo zegt Google.

De deal is officieel pas rond na de wettelijke goedkeuring en het akkoord van de aandeelhouders, verwacht wordt dat dit in 2020 afgehandeld is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business