Vorige week werd bekend dat DJI-werknemers schuldig bleken aan corruptie. In een open brief kondigt het bedrijf zijn toekomstige stappen aan.

Even snel een foto bewerken in Photoshop gaat nu wel heel gemakkelijk, je hoeft er niet eens meer voor achter de computer te gaan zitten.

Grafisch vormgevers of hobby Photoshoppers kunnen hun lol op, nu het bekende fotobewerkingsprogramma ook beschikbaar is op de iPad.

Eerste versie

Eerder al kregen we te horen dat Adobe bezig was met de implementatie van Photoshop voor de iPad en nu is het dan zover. De app is via de App Store te downloaden voor de Apple tablet. Kleine kanttekening is wel dat het nu gaat om een eerste, beperkte versie. In deze versie kun je de basistools gebruiken voor het bewerken van beeld, zoals de Quick Selection, de lassotool en de featheringtool. Ook is het mogelijk om in deze versie lagen te maken. Volgens Adobe moet je de app die nu beschikbaar is, zien als een startpunt.

“De eerste versie is gericht op kern compositie en retouching tools die zijn gemaakt voor het werken met de Apple Pencil en de touchpad”. Voor toekomstige versies komen er tools bij zo laat het bedrijf weten: “We kijken naar het verbeteren van onze tools als het penseel, masks, de aanscherping van randen en het selecteren van slimme objecten”.

Op proef

Photoshop voor iPad werkt op iOS 13 en kun je op de volgende toestellen downloaden: de iPad Pro, iPad Pro 12.9 inch en de 2e generatie, de iPad Pro 10.5 inch, de iPad Pro 9.7 inch, de iPad van de 5e generatie, de iPad mini 4 en de iPad Air 2. Je kunt de app gebruiken met zowel het touchpad als de Apple Pencil. Net als voor de computerversie geldt hier ook dat je een proefversie kunt downloaden van 30 dagen. Na de free trial kun je je registreren bij Adobe om gebruik te blijven maken van Photoshop. Dit kost je dan 10,99 euro per maand.