Nieuws

Motorola introduceert hoogtechnologische Razr-klaptelefoon met vouwbaar scherm

"Hoogtechnologische klaptelefoon," het zijn niet meteen woorden die je in dezelfde zin verwacht. Toch zijn deze termen niet overdreven, want Motorola introduceert officieel de Razr-klaptelefoon met vouwbaar scherm.

Motorola omschrijft de klassieke RAZR als “een stijlicoon dat mee de popcultuur definieerde.” Reden te meer om het toestel uit de dood te laten herrijzen, dachten ze. Wanneer de telefoon is dichtgeklapt, merk je er weinig speciaal aan. Vouw je hem echter open, dan eist het vouwbare 6,2″-oledscherm alle aandacht op. In tegenstelling tot bij de Samsung Galaxy Fold, zou er ook geen open ruimte zitten bij de vouwplooi.

Op het buitenste “Quick View display” vind je al je meldingen. Bovendien is het display ook interactief, dus kan je makkelijk taken uitvoeren zoals bellen, berichten beantwoorden, contactloos betalen, muziek bedienen, selfies nemen, Google Assistant gebruiken en meer. Een grappig extraatje is dat The Verge ontdekte dat de telefoon beschikt over een retromodus die de software van je telefoon aanpast zodat hij het evenbeeld wordt van zijn voorganger uit 2004.

Midrange soc

Intern vinden we een Snapdragon 710-soc, 6GB RAM en 128GB flashopslag. Qua soc is dat dus niet meteen de krachtigste chipset, maar Motorola moest dan ook op zoek naar een chipset dat niet te veel batterij vreet en niet te warm wordt. Aan de buitenkant vinden we de 16-megapixelcamera en binnenin een selfiecamera van 5-megapixel.

Goedkoop is deze futuristische telefoon uit het verleden echter niet. Het toestel is vanaf 9 januari verkrijgbaar in de Verenigde Staten voor 1500 dollar. De telefoon komt ook naar Europa, maar een releasedatum en prijs zijn voorlopig nog niet gekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business