Nieuws

Instagram rolt ‘likes verbergen’ wereldwijd uit

Om de focus op het aantal likes te verleggen naar goede content gaat Instagram het aantal likes voortaan verbergen. Echter is niet iedereen tevreden.

Instagram werkt al een tijdje aan een nieuwe functie die het aantal likes op posts moet verbergen. Die test werd tot deze week enkel uitgerold in 7 individueel gekozen landen. Sinds gisteren heeft het platform laten weten dat het na positieve tests de functie wereldwijd gaat uitrollen.

Instagram account

Zoals gezegd zal het verbergen van likes dus ook in ons land beschikbaar zijn. Al is het niet zeker dat iedereen al van de nieuwe functie zal kunnen ‘genieten’. De test wordt namelijk redelijk random uitgedeeld. Als je in de testgroep zit krijg je onderstaande melding te zien:

Instagram

Meetwaarde

Als particuliere gebruiker lijkt het een soort verademing. Toch is de nieuwe functie niet voor iedereen goed nieuws. Vooral voor influencers, merken en bedrijven is het verbergen van likes geen goed idee. Voor hen zijn de likes namelijk een belangrijke bron om te meten hoe goed bepaalde content het doet. Op die manier kunnen ze de waarde van hun Instagram-pagina en posts vastleggen wat handig is voor adverteerders en potentiële partners.

Intussen is Facebook (moederbedrijf boven IG) ook volop bezig met deze nieuwe functie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business