Bezitters van een iPhone, Android-smartphone of een Amazon Fire TV kunnen nu ook gebruik maken van de gratis muziekapplicatie van Amazon.

Advertentie

Amazon zet al sinds 2007 met de oprichting van Amazon Music al een tiental jaar sterk op in muziekstreaming. Met Amazon Music HD, Unlimited en Prime heeft het verschillende formules in de aanbieding. Maar sinds dit jaar zijn ze ook begonnen met het aanbieden van een gratis muziekdienst, Amazon Music Free.

Die stelt gebruikers in staat gratis naar hun favoriete muziek te luisteren zonder daarvoor een maandelijks bedrag te moeten neerleggen. De enige ‘prijs’ die ze moeten betalen is het luisteren naar audio-advertenties. Wie Spotify gebruikt zonder voor een Premium account te betalen, weet waarover we spreken.

Niet meer afhankelijk van Alexa

Deze gratis app bestaat in principe al enkele maanden. In april begon Amazon met deze aan te bieden voor Echo-speakers of andere toestellen van Amazon. Maar vanaf nu kan de app ook zonder Alexa gebruikt worden. Music Free zal in app vorm worden aangeboden voor iOS, Android en Fire TV. Dat schreef Amazon op zijn blog. De enige voorwaarden is dat je een Amazon account aanmaakt. Je hoeft geen Prime abonnement te nemen of zelfs je kredietkaartgegevens achter te laten. Wie al een betalend abonnement heeft bij Amazon Music, kan de gratis app evengoed op zijn smartphone downloaden en zal zonder advertenties kunnen luisteren.

Amazon Music Free geeft toegang tot duizenden stations en afspeellijsten, aldus Amazon. Die afspeellijsten op basis van muziekgenres, van gewone commerciële afspeellijsten tot country en Latin. De app lijkt dus minder te steunen op het downloaden van muziek en het maken van eigen afspeellijsten zoals Spotify.

Zoals vaker moeten we in België nog even wachten voor we van de dienst kunnen gebruikmaken. Amazon stelt zijn nieuwe muziekapp voorlopig enkel nog maar beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Amazon Music groeit sneller dan Spotify

Amazon Music versnelt zijn groei dit jaar en maakt een serieuze inhaalbeweging op Spotify en Apple Music.