Nieuws

Floppydisk met handtekening Steve Jobs voor 75.000 euro verkocht

De voormalige CEO van Apple Steve Jobs is ruim 8 jaar na zijn overlijden nog steeds veel geld waard.

Hoeveel zou jij over hebben voor een handtekening van voormalig Apple CEO Steve Jobs? Sommige mensen blijkbaar heel veel geld. Een Amerikaans veilinghuis RR Auction was in bezit geraakt van een floppydisk met de handtekening van Jobs. Die is nu verkocht geraakt voor een duizelingwekkend bedrag van 84.000 dollar. Dat is omgerekend naar de euro 75.920 euro en vier cent om exact te zijn.

De floppydisk in kwestie bevatte nog software van Macintosh System Tools 6.0. Die werd uitgebracht in 1988, wat doet vermoeden dat de floppydisk al een levensduur van 30 jaar of ouder heeft. De disk heeft vandaag de dag uiteraard totaal geen praktisch nut meer, maar werd door het veilinghuis toch gepromoot als een ontzettend waardevol en zeldzaam exemplaar, onmisbaar voor de verzamelaar. Jobs is immer nooit tuk geweest op het signeren van items, en sloeg tijdens zijn leven hier vaak aanvragen voor af. De waarde van de disk werd op 7500 dollar of net geen 6800 euro geschat, maar dat is dus zwaar overstegen.

De handtekening van Jobs is veel geld waard. Afbeelding: RR Auction (gevonden op nu.nl)

Nog steeds geliefd

Het is inmiddels al 8 jaar dat Steve Jobs op 5 oktober 2011 overleed aan alvleesklierkanker. Jobs stond altijd bekend als een revolutionair genie, maar ook een uitstekend zakenman. Via zijn jaarlijkse keynote-speeches waarin hij de nieuwste producten van Apple aankondigde, werd hij meer dan ooit de belichaming van het succes van Apple.

8 jaar later is de populariteit van Jobs bij Apple-enthousiastelingen dus duidelijk nog niet uitgedoofd. Het is lang niet de eerste keer dat een item met de handtekening van Jobs op zoveel oplevert. In september nog werd een poster van de originele Toy Story-film voor 30.000 dollar verkocht (27.115 euro). Jobs was ook de oprichter van filmstudio Pixar totdat het in 2006 aan Disney verkocht werd. Vorig jaar had iemand met veel geld maar liefst 114.000 dollar over voor een sollicitatiebrief geschreven door Jobs in 1973 verkocht voor maar liefst 114.000 dollar, dat is meer dan 100.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business