Krik de prestaties van je Mac op en maak weer ruimte op je harde schijf met onze favoriete computerhuishoudtips.

Steeds vaker worden auto's met de jaren beter. Via software updates bijvoorbeeld, dat bewijst ook Jaguar met zijn I-Pace.

Uit de analyse van meer dan 80 miljoen kilometer ritten met de elektrische I-Pace heeft Jaguar een heleboel dingen geleerd en daarmee kunnen verbeteren aan zijn bestaande model. Het resultaat van die analyses is 20 kilometer actieradius extra in de praktijk en een aantal verbeteringen waardoor de wagen efficiënter gebruikmaakt van de batterij.

Jaguar I-Pace

Volgens WLTP-normen heeft de Jaguar I-Pace vandaag de dag 470 km autonomie te bieden. In de praktijk bleek dat echter een pak minder te zijn en kwam je al snel maar aan 250 kilometer als je geluk had. Die WLTP-norm blijft echter wel dezelfde na de update, maar het gaat vooral om de autonomie in de praktijk.

“Dit is het perfecte voorbeeld van een wagen die met de jaren beter wordt.” Stephen Boulter, Jaguar

Door de analyses en tonnen data die de Britse autobouwer nu heeft kan het de efficiëntie van de wagen steeds beter maken. Vandaag zal dat dus neerkomen op 20 km extra in de praktijk maar zijn er nog andere verbeteringen:

All-Wheel Drive: verbetering van de AWD-tractie en ECO-modus

Temperatuur controle: verbeteringen in het controlesysteem van de temperatuur in de wagen

Regeneratie: de remmen van de wagen zullen meer energie uit het remmen halen dan voorheen. Daardoor wordt de autonomie van de wagen nog eens extra geboost.

Autonomie: zoals vermeld verlengd de autonomie, maar wordt ook de berekening van de autonomie anders aangepakt.

Dealer

Om gebruik te maken van de nieuwe update en verbeteringen aan je I-Pace vraagt Jaguar om een afspraak te maken bij je erkende dealer. Via een OTA-update (over the air) zal je dealer de vernieuwingen dan kosteloos doorvoeren.