Nieuws

Experts: “Cybertruck voldoet niet aan Europese veiligheidsvoorschriften”

Het huidige ontwerp van het prototype van de Cybertruck voldoet volgens veiligheidsdeskundigen niet aan de voorschriften van de Europese Unie. Dat kan betekenen dat hij niet zal worden toegelaten voor verkoop.

Krijgen we de befaamde Cybertruck nooit te zien op de Europese wegen? Dat is althans wat veiligheidsdeskundigen van het Duitse bedrijf SGS-TÜV Saar GmbH beweren. Dat is een bedrijf dat autofabrikanten adviseert om te voldoen aan de vele veiligheidsvoorschriften die hen vanuit de Europese Unie worden opgelegd. Volgens de experts is het model dat een tijdje geleden werd voorgesteld onveilig voor zijn inzittenden.

Nochtans werd de Cybertruck wel voorgesteld als een quasi onverwoestbare wagen. Volgens Tesla is de wagen gebouwd op basis van een ‘onklopbaar exoskeleton’. We weten ondertussen allemaal wel hoe de eerste demonstraties van die onverwoestbaarheid afgelopen zijn. Maar de stevig en ondoordringbaar ogende carrosserie zou juist een vals gevoel van veiligheid geven. Doordat die extreem rigide is, zou de klap bij een eventuele botsing niet worden opgevangen door de neus van de wagen, maar door de passagiers. Zelfs airbags zouden bij dit ontwerp redelijk nutteloos zijn.

Niet toegelaten?

De experts concluderen hun analyse met de voorspelling dat de Cybertruck zoals die er nu uitziet, niet zal worden toegelaten door de Europese Unie. De wagen is inmiddels al meer dan 200.000 keer besteld, en daar zullen ongetwijfeld ook wel wat Europeanen bijzijn. Om te stellen dat zij nu zo snel mogelijk hun geld moeten terugvragen, daar is het nog wat te vroeg voor. Productie van de wagen zal waarschijnlijk pas eind 2021 starten, en verkoop is pas voor 2022 voorzien.

Genoeg redenen om aan te nemen dat de Cybertruck zoals we hem nu kennen slechts een prototype is, en er nog heel wat aan het design kan veranderen. Één ding staat al wel vast: nog nooit was een wagen zoveel besproken meer dan een jaar voor zijn productie als de Cybertruck.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business