Nieuws

Apple verwijdert Rewound uit App Store

Het heeft nog geen week geduurd of Apple haalt al de stekker uit de nostalgische app Rewound waarmee je je iPhone in een iPod omtoverde.

5 dagen geleden verscheen de app Rewound in de App Store. De app wilde de herinnering aan de ter ziele gegane iPod weer tot leven brengen. Via de applicatie kon je inderdaad je iPhone als het ware omtoveren tot de iPod die je misschien vroeger hebt gehad. Het fameuze ‘click wheel’ om tussen je opgeslagen songs te navigeren werd zelfs teruggebracht.

Maar de pret heeft niet lang mogen duren. In een blogpost op Medium geschreven door de ontwikkelaar van de app Louis Anslow is te lezen dat Apple na amper 5 dagen Rewound uit de App Store haalt. Volgens Apple imiteert de app te opvallend het design van de iPod, wordt er ten onrechte geld verdiend aan diensten van Apple Music en zouden mensen de verkeerde perceptie kunnen krijgen dat het een officieel product van Apple is. Volgens Anslow niet helemaal terecht, want de interface van de app is volgens hem veel eenvoudiger dan bij een standaard app van Apple, en zit het klassieke iPod-design niet inbegrepen in het standaardpakket, maar moet die achteraf nog gedownload worden.

Tweede poging

Het lijkt er dan ook naar de ontwikkelaars van de app het nog niet helemaal hebben opgegeven. Ze zeggen dat ze de app in zijn huidige vorm niet kunnen updaten zonder de werking serieus te beschadigen, maar het opstarten GoFundMe-pagina doet vermoeden dat ze de app toch op een manier willen terugbrengen. Ironsich genoeg is die laatste vooral bedoeld om ook een app voor Android te kunnen ontwikkelen. Anslow geeft dan ook zelf aan niet zeker te zijn dat Apple Rewound bij een nieuwe releasepoging wel zal toestaan.

Een Chinese student uit New York werkte ook aan gelijkaardig idee. Hij bracht zijn concept niet als officiële app uit omdat hij vreesde dat Apple de app niet zou toelaten. Dat blijkt dus de correcte analyse te zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business