Nieuws

Apple News sluit deal met ABC News voor liveverslaggeving van verkiezingen

Met de verkiezingen in aantocht, heeft Apple een deal weten te sluiten met een Amerikaans nieuwsmedium om live verslag te kunnen uitbrengen van verkiezingsdebatten.

2020 zal een cruciaal jaar worden voor de Verenigde Staten, want er vinden nieuwe presidentsverkiezingen plaats. Elk gerespecteerd nieuwsmedium in het land is daarom al volop bezig met de voorbereidingen om bij elke cruciale gebeurtenis op de eerste rij te zitten. Apple wil zijn eigen nieuwsservice Apple News heel graag in dat rijtje plaatsen. Daarom kondigde het bedrijf gisteren een nieuwe samenwerking met het Amerikaanse nieuwsmedium ABC News, onderdeel van American Broadcasting Company.

Apple kondigde al aan dat het met de Democratic National Committee ging samenwerken om live verslag te kunnen uitbrengen van het achtste debat tussen de presidentskandidaten van de partij in New Hampshire. Toevallig start net vanaf dit evenement ook de samenwerking tussen Apple News en ABC News. Die zal nog verder gaan tot het officiële einde van de verkiezingen, de inauguratie van de nieuwe president in januari 2021. De samenwerking houdt in dat Apple News van alle cruciale gebeurtenissen videofragmenten, infographics en uitgebreidere analyses kan aanbieden, naast dus livestreams van alle belangrijke debatten.

Cruciale tijden

Ook bij ABC News is men zeer enthousiast over de samenwerking met Apple News. De CEO van Apple News, James Goldston, lichtte dat in een statement toe. Hij spreekt over verkiezingen die ‘ongezien grote consequenties’ voor het land kunnen hebben, en ze daarom blij zijn met Apple News een nieuw krachtig platform ter beschikking te hebben om hun journalistieke productie naar een groter publiek te brengen.

Apple zet al enkele jaren sterk in op het aanbieden van politiek nieuws via Apple News. Vorig jaar al sloot het enkele samenwerkingen af met andere nieuwsmedia zoals Fox News om verslag uit te brengen van de parlements- en senaatverkiezingen. Hoewel Apple niet aangeeft dat de samenwerking met ABC News exclusief is, is het onduidelijk of ook nog andere nieuwsmedia zullen benaderd worden.

Apple News is tot op heden nog niet verkrijgbaar in Nederland en België. Wij moeten het voorlopig stellen met een nieuwswidget waar een beperkt nieuwsaanbod mee kan gelezen worden. iCulture vond echter uit hoe je de app toch vanuit België kan downloaden. Hoe dat moet, lees je in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business