Nieuws

Techtip: zo gebruik je Apple News in België

Zo gebruik je Apple News in België
Apple News is officieel niet beschikbaar in België. Toch kan je via deze eenvoudige omweg toch al gebruik maken van Apple's populaire nieuwsapp.

Officieel kan je in België en Nederland nog geen gebruik maken van de Apple News app. En dat is best jammer, de applicatie bundelt namelijk alle (samenwerkende) kranten en magazines zodat je maar één applicatie nodig hebt om al het nieuws te kunnen lezen.

Apple beloofde met zijn News app een persoonlijke leeservaring. Het nieuws dat je wordt aangeboden wordt afgestemd op je leesgeschiedenis of de interesses die je aangeeft. Toch is het via een kleine omweg mogelijk om nu al gebruik te maken van de Apple News app.

Apple News België

Vandaag de dag is Apple News en het bijhorende Apple News+ abonnement enkel en alleen beschikbaar in Australië, Canada, VK en de VS. Als je onderstaande stappen volgt kan je toch gebruikmaken van de populaire nieuwsapp:

Stap 1: ga naar je iPhone instellingen > algemeen.

Stap 2: kies voor taal en regio

Stap 3: selecteer de Verenigde Staten om te wisselen van regio.

Stap 4: Ga naar het beginscherm en open de zoekfunctie Spotlight. Vul daar News in en je zal de applicatie te zien krijgen in de zoekresultaten. Open de applicatie om ze te starten. De nieuwsapp zal nu automatisch op je beginscherm blijven staan.

Apple News

Regio

Je moet er wel mee rekening houden dat je hiervoor van regio verandert. Dat wil zeggen dat een aantal kleine zaken veranderen en dat het nieuws in de News-app ook Engelstalig is natuurlijk. Als je dat allemaal niet erg vindt is dit de perfecte oplossing. Lijkt Apple News je toch geen ideale oplossing? Verander dan gerust je regio weer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business