Nieuws

Tesla leent volgens bronnen 1,4 miljard dollar van Chinese banken  

De Amerikaanse elektrische wagenfabrikant Tesla heeft samen met een groep Chinese banken beslist dat het een lening van 10 miljard Chinese Yuan zou aangaan op basis van vijf jaar, om zo de nodige kosten te dekken voor de nieuwe Tesla-fabriek in Shanghai.  

De banken die Tesla mee geld zullen lenen zijn onder andere de China Construction Bank, de Agricultural Bank of China, de Industrial and Commercial Bank of China en de Shanghai Pudong ontwikkelingsbank. De Chinese banken boden Tesla eerder dit jaar al een lening op jaarbasis aan van 3,5 miljard Yuan, een bedrag dat op uiterlijk 4 maart moet terugbetaald worden. De nieuwe lening die Tesla nu zou aangaan, zou dan ook gedeeltelijk gebruikt worden om de vorige lening af te lossen. De rest van het bedrag zal gebruikt worden voor de opbouw van de nieuwste Tesla-fabriek in Shanghai en voor het behartigen van de Chinese markt.  

De fabriek, die trouwens ook Tesla’s eerste fabriek is buiten de Verenigde Staten, is het summum van alle Chinese ambities van Tesla. Extra argument is dat Tesla graag hogere invoertarieven op auto’s van Amerikaanse makelij wil vermijden.  

De overheid van Shanghai staat ook als eén man achter het Tesla-project. De fabriek zou als eerste buitenlandse autofabriek een primeur zijn in de industriële geschiedenis van China. Het is een mooie illustratie van hoe de Chinese overheid zijn automarkt steeds meer wil openstellen.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business