Enkele gamers wisten de demo voor zijn release te bekomen, samen met enkele onbeveiligde bestanden die geheime informatie over de rest van de game bevatten.

De voorziene releasedatum van de game Final Fantasy VII Remake is 3 maart. Zoals de titel van de game doet vermoeden, zal het een remake worden van de klassieker Final Fantasy VII, die in 1997 uitkwam. Maar veel vroeger dan de ontwikkelaars Square Enix voorzien hadden, zijn de demo en spoilers van de game uitgelekt.

Het was Gamstat die op Kerstmis de bal aan het rollen bracht. Op de website worden nieuwe releases binnen PlayStation Network geplaatst. Die dag verscheen er een officiële afbeelding van de demo, samen met de aankondiging van de game Patapon 2, een andere remake van een PSP-game. Bij die aankondiging was echter nog geen releasedatum van de demo bekendgemaakt.

Ongeduldig

De aankondiging bleek voldoende te zijn om de fans van de gamereeks te prikkelen. Sommigen wilden niet meer wachten tot de demo effectief uitkwam in de PlayStation Plus Store en namen het recht in eigen handen. Nog voor het jaar helemaal voorbij was, was de demo gelekt. En daar moesten de gamers blijkbaar helemaal geen grote trucs voor bovenhalen. Door gebruik te maken van vervalste IP-adressen waren zij in staat om de demo al te downloaden en extra bestanden op hun PC te downloaden. Dat doet toch vragen stellen bij de beveiliging van Sony.

Aan de demo op zich was niets vreemd. De demo duurt ongeveer 45 minuten en is niet meer dan een uitgebreide tutorial en het eerste hoofdstuk van het verhaal. Na het beëindigen van de demo worden gamers uitgenodigd om de game te bestellen via de PlayStation Plus Store.

Een screenshot van de gelekte demo. Afbeelding: Ars Technica

Het waren vooral de extra bestanden die een onverwachte goudmijn bevatten. Daarin stonden heel wat codes die spoilers en details over de rest van de game bevatten. Dat houdt in de muziek die te horen zal zijn, maar ook een lijst van de overige hoofdstukken van de game, cutscenes, special moves etc.

Veel van die content werd de voorbije dagen wijd verspreid op YouTube. Het zal wellicht niet lang duren vooraleer Square Enix die content laat verwijderen. Op Twitter luidde één van de ontwikkelaars Kazushige Nojima zijn teleurstelling dat spoilers al massaal gelekt worden. Jammer voor ons was die tweet wel in het Japans, maar met de hulp van Google Translate konden we de tweet vertalen als ‘Lekken kunnen dingen echt verpesten’.