Nieuws

Exclusieve game voor PS4 krijgt PC release

Horizon: Zero Dawn wordt de eerste game die exclusief voor de PS4 uitgebracht werd door Sony die op een ander gameplatform zal verschijnen.

Vandaag raakte bekend dat de PlayStation 4 game Horizon: Zero Dawn in de loop van 2020 een release zal krijgen voor de PC. De game zal via Steam en Epic Game Stores aangeboden worden aan PC gamers. Horizon: Zero Dawn is een actiegame waarin je het moet opnemen tegen robotdinosaurussen. De game kwam uit in 2017 en was tot nu toe altijd exclusief voor PS4.

Het is niet het eerste nieuws over een exclusieve PS4 game die ook zijn weg gaat vinden naar de PC. Twee weken voor de game Death Stranding uitkwam op PS4, werd al bekend gemaakt dat de game ook een release zou krijgen voor PC in 2020. Het verschil met Horizon: Zero Dawn is dat Death Stranding ontwikkeld en uitgebracht werd door Kojima Productions, een onafhankelijke gamestudio die geen exclusiviteitscontract heeft met Sony.

Primeur

Horizon: Zero Dawn is een titel die wel volledig toekomt aan Sony Interactieve Entertainment, de gamingdivisie van Sony. Ontwikkelaar Guerilla Games werd in 2005 overgenomen door Sony, waardoor diens grote releases altijd exclusief voor de PlayStation waren. Het is de eerste keer dat een game van Guerilla Games een release op een ander platform krijgt. Een opmerkelijke zet van Sony.

Het gerucht verspreid door gamingnieuwssite Kotaku moet nog wel officieel bevestigd worden door SIE. Kan deze release het einde aankondigen van console-exclusives? Eind oktober raakte ook al bekend dat in de vernieuwing van de samenwerking tussen Sony en de Major League Baseball, de Amerikaanse baseballcompetitie, een clausule werd opgenomen dat de volgende editie van MLB: The Show op meerdere platformen uitgebracht zal worden.

Mensen met een betalend PlayStation Now abonnement kunnen al op hun Windows PC een app installeren om PlayStation 4 games te spelen. Echter wordt de game dan gestreamd op je PC, en zijn de graphics van dezelfde kwaliteit als op de console.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business