Sonos

Na de onduidelijke communicatie van Sonos laat CEO Patrick Spence weten dat de oude legacy speakers na mei wél nog zullen werken.

Advertentie

Deze voormiddag waren we te gast bij Sven Pichal op Radio 2, beluister hier het fragment.

Mocht je het nog niet weten. Sonos gaat vanaf mei verouderde speakers niet meer ondersteunen. De zogenaamde Legacy Speakers zullen vanaf dan geen software-updates meer ontvangen en op het eerste zicht lijkt het erop dat ze niet meer compatibel zullen zijn met de nieuwe speakers van de audiogigant.

Sonos Legacy

De nieuwe zet van Sonos heeft in de laatste dagen op heel wat kritiek kunnen rekenen. Klanten voelen zich bekocht en hebben het gevoel dat ze bijna verplicht worden om nieuwe toestellen aan te kopen. Het bedrijf liet eerst nog via Twitter weten dat er in mei extra informatie zou komen, maar nu heeft CEO Patrick Spencer toch al van zich laten horen.

Zo benadrukt Spence dat de oude ‘Legacy’ speakers zeker nog zullen functioneren en dat het bedrijf de oudere toestellen zeker nooit geforceerd zal ‘uitschakelen’. Echter liet Spencer wel uitschijnen dat de audiogigant zelf niet kan voorspellen hoe lang de oudere speakers nog meekunnen. Veel mensen kopen een speaker voor het leven, maar ook dat is in de laatste 10 jaar heel snel veranderd.

Sonos
Patrick Spence (links) excuseert zich voor de onduidelijke communicatie.

Split

Een tweede probleem met de stopzetting van de ondersteuning is belangrijk voor klanten die het oude en het nieuwe systeem combineren. In eerste instantie had Sonos laten weten dat wie deze combinatie gebruikt zijn gehele systeem in Legacy modus zal krijgen. Dat wil zeggen dat ook nieuwe speakers geen updates meer zullen ontvangen. Ook dat nieuws werd niet bepaald positief onthaald. Dus heeft CEO Spence laten weten dat het bedrijf hard werkt om een oplossing te vinden waarbij de twee systemen apart van elkaar nog kunnen blijven functioneren.

Voor de duidelijkheid: Sonos blijft zijn plannen voor mei behouden. Het bedrijf heeft nu een en ander verduidelijkt en uitgeklaard.