De mobiele Tetris game van EA is aan zijn laatste maanden toe. Gelukkig zullen er snel genoeg alternatieven komen.

Deze week verscheen op de twitterpagina van de mobiele game Tetris Blitz dat het spel vanaf 21 april zal ophouden te bestaan. De game werd ontwikkeld en uitgebracht door EA, en kon al sinds 2013 gedownload worden voor zowel Android als iOS. De game kreeg gemengde recensies, maar was toch populair onder de fans van de puzzelklassieker Tetris. Op het nieuws werd dan ook teleurgesteld gereageerd. Een echt duidelijke reden waarom de game stopt, werd ook niet gegeven.

Wie de game gedownload heeft, kan dit met alle extra downloads die gekocht werden nog blijven spelen tot 21 april. Dan zal de ondersteuning definitief stoppen. De online shop van het spel is al gesloten. De game steunde erg op in-game aankopen, wat vrij typisch is voor (mobiele) games van EA. De game kan zelfs niet meer gedownload worden via Play Store of App Store.

Alternatieven op komst

Wie graag eens een spelletje Tetris speelt, hoeft ook niet te hard te treuren. Vrijwel meteen na de aankondiging lanceerde de studio N3twork zijn variant van de game Tetris. Die game zal moeten uitgroeien tot de vervanger van Tetris Blitz. De nieuwe Tetris-game pakt het vrij klassiek aan en neemt ons terug naar het Tetris zoals we het kennen. Anders dan bij EA bevat het spel maar één spelmodus en is het vrij van in-game aankopen. Wie een advertentievrije versie wil, zal daar wel €5 voor over moeten hebben.

Naast de gewone Tetris game zal N3twork binnenkort nog Tetris Royal lanceren, een battle royal-stijl multiplayer met tetrisblokjes. Die game is voorlopig enkel als bèta beschikbaar.