Nieuws

Techindustrie Los Angeles rouwt om Kobe Bryant

De dood van de voormalige NBA-ster Kobe Bryant zorgde voor een schokgolf. Ook binnen de techindustrie van Los Angeles, waar Bryant zich als investeerder ook in wist te manifesteren.

Gisteren overleed de basketvedette Kobe Bryant na een helikoptercrash in Californië. De acht andere inzittenden, waaronder Bryant’s 13-jarige dochter Gianna kwamen daar ook bij om het leven. Bryant is vooral geroemd omwille van zijn lange carrière in de Amerikaanse basketcompetitie NBA, die hij ook 5 maal won met zijn club LA Lakers. Bryant beëindigde zijn carrière in 2016, maar wordt nog steeds als één van de allerbeste spelers uit de NBA beschouwd.

Epic Games

Kobe Bryant leek ook naast het veld vele talenten te hebben. Hij won zelfs nog een Oscar voor de kortfilm Dear Basketball. Maar wat minder geweten was over Bryant, is dat hij ook een uitstekend ondernemer en investeerder was met een interesse voor technologie startups.

Bryant startte zijn carrière als investeerder in 2013 samen met een zakenman genaamd Jeff Stibel. Onder de naam Bryant Stibel & Co zou hij al voor meer dan 2 miljard dollar geïnvesteerd hebben in dergelijke startups. Hij stichtte onder andere de startup Art of Sports op, dat verzorgingsproducten ontwikkeld voor sporters. Hij investeerde ook in een hele reeks technologie startups gevestigd in Los Angeles, zoals het entertainmentbedrijf Scopely dat mobiele games ontwikkelt. Daarnaast zou Bryant ook nog geïnvesteerd hebben in Epic Games, en zo mee aan de basis hebben gelegen voor het succes van Fortnite.

Zwarte dag

De dood van Bryant laat dan ook niet enkel in de sportwereld een schokgolf voelen, maar ook binnenin de techindustrie. Veel van de bedrijven waar Bryant in investeerde, eren hem vandaag op Twitter. Zo tweette het eerder genoemde bedrijf Scopely een foto van Bryant, en noemen ze hem ‘een vriend en supporter’. Het investeringsbedrijf Upfront Ventures spreekt zelfs van een zwarte dag voor heel de stad Los Angeles, waar hij tijdens en na zijn sportcarrière een graag gezien en gerespecteerd figuur was.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business