Nieuws

Musk: ‘Zal niet lang meer duren tot Model S 650 km autonomie heeft’

Tesla heeft het ondertussen onder de knie. Met een autonomie van de Model S die tegen de 650 kilometer aanloopt wordt het verschil met verbrandingsmotoren steeds kleiner.

De onafhankelijkheid van de Tesla Model S is op zich nu al op z’n minst opmerkelijk. Nu doet Tesla daar nog een schepje bovenop. Tesla’s CEO heeft op een bespreking van de kwartaalresultaten laten vallen dat het bedrijf de 650 kilometer autonomie voor de Model S gaat halen. En vooral; dat het niet lang meer zal duren.

Tesla Model S

Om de autonomie van de batterij te verhogen besliste de autobouwer om de chemie in de batterijcellen te herbekijken en verbeteren waar mogelijk. Elon Musk liet ook nog vallen dat de Model S later dit jaar ook de mogelijkheid zal krijgen om een groter batterijpack te hebben.

Autonomie

Het is niets nieuw dat Tesla de #1 in autonomie van elektrische wagens is. De modellen halen met gemak 400 tot 500 kilometer op één batterijlading en daar mag Musk trots op zijn. Los van de batterij zorgt het bedrijf ook goed voor zijn klanten. Ieder jaar komen er meer en meer Superchargers bij waardoor ook laden geen issue meer is.

Connected Carelon muskontspanningteslatesla model s

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen