Nieuws

Deze fietsjas van Ford toont een Emoji voor je achterligger

Door het stijgende aantal fietsers op onze wegen is ook het dodental gestegen. Deze Emoji fietsjas van Ford kan deels soelaas bieden.

We vallen meteen met de deur in huis. Tussen 2010 en 2018 steeg het aantal verkeersdoden met fietsers naar 19.450. Een duizelingwekkend cijfer waar we nog hard aan zullen moeten werken. Ook automerken als Volvo en Ford hebben dat door en willen hun steentje bijdragen.

Ford Emojijas

En om meer verkeersveiligheid op straat te hebben wil Ford zijn aanwezigheid versterken met een zelfontwikkelde emojijas. Momenteel gaat het nog om een prototype maar het zou wel de bedoeling zijn om de jas in de toekomst uit te brengen.

Concreet staat er op de achterkant van de fietsjas een groot LED-display dat geconnecteerd is met een onderdeel op je fietsstuur. Op die manier kan de fietser verschillende emoji’s of een gevarendriehoek vertonen op zijn fietsjas. De autobouwer werkte daarvoor samen met Designworks. Volgens de Amerikaanse autogigant moet dit jasje fietsers al een versterkt veiligheidsgevoel geven, vooral in grote steden.

https://www.youtube.com/watch?v=g756nqX-jUU&feature=emb_title

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business