Nieuws

Siri helpt gebruikers met vragen over verkiezingen

Om mensen op de hoogte te houden van het laatste nieuws over de presidentsverkiezingen, beantwoord Siri, de virtuele assistent van Apple, al je vragen.

Apple lanceert een interessant initiatief via diens virtuele assitent Siri, die standaard in elk toestel van Apple ingebouwd is. Siri zal zijn gebruikers helpen om aan informatie te komen over de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten, die stilaan volledig aan het losbreken zijn.

Siri zal zowel algemene vragen als vragen die gebaseerd zijn op real-time informatie kunnen beantwoorden. Onder die eerste vallen vragen zoals data waarop de verkiezingen plaatsvinden of vragen over de kandidaten. Maar gebruikers zullen ook live de verkiezingen kunnen volgen door te vragen naar resultaten. Om ervoor te zorgen dat die informatie altijd up-to-date blijft, heeft Apple een samenwerking afgesloten met het persagentschap AP.

Apple News

Net zoals in 2016 zal Apple voor zijn nieuwsapplicatie Apple News weer sterk inzetten op verslaggeving rond de verkiezingen. Ook daarvoor heeft het partnerships met zowat alle belangrijke Amerikaanse mediabedrijven. Er worden voortdurend nieuwsupdates en analyses gepubliceerd, naast uitgebreide overzichten over wie de kandidaten zijn en wat hun standpunten vertellen. Dat zal het doen tot aan de inauguratie van de nieuwe president. Dit jaar zal er zelfs videocontent kunnen worden aangeboden dankzij een exclusieve samenwerking met ABC News. Apple wil zijn nieuwsapp duidelijk opwaarderen tot een volwaardige nieuwsbron.

Apple werkt ook aan een integratie tussen Siri en Apple News. Siri zal dus niet enkel de antwoorden vertellen, maar ze ook visueel tonen. Daarvoor wordt de content op Apple News gebruikt. Gebruikers zullen ook links naar Apple News krijgen om meer te lezen. Op wie iemand moet stemmen, dat zal Siri gelukkig niet vertellen. TechCrunch testte de nieuwe functie al eens uit, maar kwam tot de conclusie dat die nog volop in de opbouwfase zit, en nog niet alle vragen kan beantwoorden.

Een idee voor de volgende federale verkiezingen, of is de Belgische politiek zelfs voor Siri te complex?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business