Normaal laat software zich makkelijk verwijderen, maar sommige programma's durven te blijven plakken of laten resten achter. IoBit Uninstaller weet raad.

Wanneer je niet kan kiezen tussen twee emoji’s, dan kan je daar vanaf nu via Gboard een combinatie van maken.

Ben je al wel eens in de situatie gekomen dat je maar niet kon kiezen welke emoji aan een bericht toe te voegen, maar je vindt twee emoji’s overdreven? Dan heeft Google de oplossing voor jouw dilemma’s gevonden! Het rolt voor het virtuele toetsenbord Gboard een nieuwe functie uit waarmee je van twee emoji’s één kan maken.

Cactusaap

Als de nieuwe functie al naar jouw Gboard is gekomen, dan selecteer je gewoon een emoji zoals je dat anders zou doen. Druk op je favoriete emoji en dan doet de app je enkele suggesties. Dat zie je allemaal in de GIF van Android Authority onderaan het artikel. De mogelijkheden zijn best wel uitgebreid, dus je kan je fantasie op hol laten slaan. Zelfs de cactus-emoji en de aap-emoji kunnen samengevoegd worden tot een ‘cactusaap’. Nu moet je enkel nog een situatie meemaken waarin het sturen van een cactusaap gepast is…

De hybride emoji’s laten je wildste verbeelding uitkomen.

De hybride emoji’s worden niet verzonden als een gewone emoji, maar in de vorm van een sticker. Zo kunnen ook smartphones die geen toegang hebben tot de verruimde emoji-catalogus van Gboard.

Zoals gebruikelijk geeft Google voorrang aan Android-gebruikers. Iedereen die met Gboard, zal normaal gezien redelijk snel een update moeten verwachten die de nieuwe functie bevat. iOS-gebruikers zullen het nog even met de saaie, klassieke emoji’s moeten stellen. Google heeft ook nog niet laten blijken wanneer zij de update zullen krijgen.