Microsoft heeft zijn nieuwe all-in-one Office-app uitgerold in de Google Play Store. iOS-gebruikers moeten nog eventjes wachten op de nieuwe applicatie.


In november 2019 onthulde Microsoft al een snelle blik op een splinternieuwe applicatie: een alles-in-één Office applicatie die Word, Excel, PowerPoint en OneDrive combineert. Vandaag is het dan eindelijk zo ver, na maanden van beta testprogramma’s heeft Microsoft de officiële Office app gelanceerd in de Google Play Store.

Microsoft Office
Het Office logo zelf werd ook in een nieuw jasje gestoken.

Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint & Meer

Je hoeft dus vanaf vandaag geen individuele applicaties meer te downloaden. Al je vertrouwde apps zijn nu samengevoegd tot één grote productiviteitstool. Alle vertrouwde functies zijn nog steeds terug te vinden en zoals vroeger kan je perfect bepaalde documenten aanpassen en bijwerken.

Er zit ook een integratie met OneDrive in waardoor je bijvoorbeeld meteen papieren documenten kan inscannen en uploaden, of met Office Lens (die nu ook ingebouwd zit) QR codes scannen en lezen. Helaas hebben we gezien dat de samengevoegde Office-app voor iOS nog niet beschikbaar is. Maar vermoedelijk zullen ook iPhone-eigenaars niet lang meer moeten wachten.


Android

De lancering van deze nieuwe app is een belangrijke stap voor Microsoft en zijn ecosysteem. Jaren aan een stuk hebben bedrijven als Microsoft en Google ingezet op aparte apps voor elke dienst, maar nu lijken de twee giganten in te zien dat die verspreiding nergens voor nodig is. Wie vandaag investeert in het ecosysteem van Microsoft zal daar nu – en vooral in de toekomst – best wel de vruchten van plukken. Voor de Androidgebruikers onder ons; de app is nu beschikbaar in de Google Play Store en kan gratis gedownload worden.