Nieuws

Studie: Uber en Lyft genereren 70 procent meer vervuiling 

Uber en Lyft bevinden zich door een studie momenteel in het oog van de storm. Een nieuwe en grootschalige studie geeft namelijk aan dat Uber en Lyft een bijzonder grote bijdrage leveren tot de dagelijkse uitstoot van C02.  

Volgens de Union of Concerned Scientists, zorgen maatschappijen als Uber en Lyft er net voor dat er 69 procent meer klimaatvervuiling wordt veroorzaakt. In steden vervangt een Uber of een Lyft meestal trips die per persoon al sowieso weinig uitstoot produceren zoals trips met het openbaar vervoer, de fiets, of zelfs afstanden die anders te voet zouden worden afgelegd. Uber en Lyft zouden daar iets aan kunnen doen door hun wagens zoveel als mogelijk elektrisch te maken, en door hun klanten aan te raden om te carpoolen.

Dat is geen makkelijke eis, maar zowel Uber als Lyft hebben zich beide bereid getoond om hun ecologische voetafdruk te verminderen. Zo rolde Lyftt een investering uit van miljoenen dollars om volledig C02-neutraal te worden. Uber test dan weer de mogelijkheid om bonussen te geven aan chauffeurs die met elektrische wagens rijden.

Ondanks deze pogingen om van Uber en Lyft klimaatvriendelijke bedrijven te maken, rijden de meeste wagens bij Uber en Lyft nog steeds op benzine of diesel. Beide bedrijven promoten wel carpooling maar consumenten staan niet meteen te springen om met een wildvreemde persoon een auto te delen. Er zal dus een veel systematischere oplossing moeten komen van de twee taxibedrijven, willen ze hun ecologische voetafdruk verminderen.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business