Net zoals de V50 ThinQ en de G8X ThinQ, zal de V60 ThinQ met een extra schermhoes komen, die ook op de achterzijde nog eens een display heeft.

LG mocht dan wel als één van de eersten afgezegd hebben voor het uiteindelijke afgelaste MWC, dat betekent zeker niet dat het niets aan te kondigen heeft. Gisteren stelde de Zuid-Koreaanse smartphonebouwer zijn nieuwste high-end smartphone voor: de LG V60 ThinQ.

Bij deze smartphone zal een optionele hoes komen waarmee je een tweede display op de smartphone kan aansluiten. Zo kan je twee apps simultaan gebruiken. Nu is dat al helemaal niet meer zo vernieuwend, want LG deed dit al voor de V50 ThinQ en de G8X ThinQ. Maar de smartphone is zeker geen kopie, want op de schermhoes wordt zelfs nog een derde display toegevoegd.

Drie is beter dan twee

Twee schermen blijkt niet voldoende te zijn voor LG. Echter moet je je van het derde display niet te veel voorstellen; dit is slechts 2,1 inch groot en dient vooral om het uur en notificaties te tonen. De twee ‘grote’ schermen meten 6,8 inch en bestaan uit 2460×1080 pixels.

Op vlak van technische specificaties is de V60 er ten opzichte van zijn voorgangers zeker op vooruit gegaan, maar heel indrukwekkend kunnen we ze toch nog niet noemen, zeker niet vergeleken met andere smartphones in de high-end klasse. De nieuwste Snapdragon 865 processor van Qualcomm is aanwezig, en uiteraard zal hij ook 5G ondersteunen, wat had je gedacht?

Op de achterkant vinden we een camera-eiland met 4 gaten, maar de smartphone heeft wel maar drie camera’s. De hoofdcamera heeft een lens met 64MP, er is een breedhoeklens met 16MP, en de overige twee gaten zijn voorzien voor 3D-effecten. Waar de smartphone toch vrij teleurstelt, is met een verversingssnelheid van 60Hz. Veel concurrenten staan ondertussen al een pak verder; sommige smartphones hebben er al een van 120Hz.

De LG V60 ThinQ zou redelijk snel te koop moeten zijn in de Verenigde Staten. Een prijs net als een releasedatum in andere landen zijn nog onbekend.