Nieuws

CEO Reddit: “TikTok is fundamenteel parasitair”

Tijdens een panelgesprek hield de CEO van Reddit heel zwaar uit naar TikTok.

Tijdens een conferentie ‘Social 2030’ was CEO en stichter van het socialmediaplatform Reddit Steve Huffman te gast voor een panelgesprek. Andere gasten waren onder andere een voormalig productmanager van Facebook. In een verder niet al te noemenswaardig gesprek kwam plots TikTok ter sprake. Het platform blijft groeien als een gek bij jongeren, een ontwikkeling die in de Amerikaanse technologiesector met argusogen wordt gevolgd.

Meer bepaald werd het panel hun mening gevraagd op de stelling of Amerikaanse startups in Silicon Valley iets kunnen leren van TikTok. Een vraag die bij Huffman niet echt in goede aard schoot, want de CEO van Reddit lijkt niet zo fan te zijn van TikTok.

Spionagetool

Huffman maakte vrijwel meteen duidelijk dat hij die gedachtegang absoluut niet volgt. Volgens hem is werkelijk alles verkeerd aan TikTok. Hij ging niet uit de weg om de app ‘fundamenteel parasitair’ te noemen. Volgens hem is de app overal en altijd aan het meeluisteren, en is de vingerafdruktechnologie die het gebruikt angstaanjagend. Het moge duidelijk zijn dat Huffman de app niet snel zal installeren op zijn smartphone, maar hij roept ook iedereen op om dat niet te doen.

De woorden van Huffman mogen er dan wel niet naast zijn, ze zijn niet uit het luchtledige gegrepen. TikTok is immers al enkele maanden onderwerp van controverse nadat het onder de radar kwam van de Amerikaanse regering. Die is er van overtuigd dat de Chinese regering de app gebruikt om Amerikaanse burgers te bespioneren. Ambtenaren van de Amerikaanse overheid worden verboden de app te gebruiken. Hoewel ByteDance, het Chinese moederbedrijf met TikTok, blijft ontkennen banden te hebben met Peking, volgt Reddit in ieder geval de conclusies van zijn regering.

TechCrunch vroeg ByteDance om een reactie, maar kreeg die nog niet. Het lijkt me in ieder geval niet dat zij op hun beurt niet snel een Reddit-account zullen aanmaken. Op Reddit bestaan er wel heel wat toegewijde pagina’s rond ‘TikTok-memes’.

“Ik zeg het expliciet tegen mensen: ‘installeer die spionagetool niet op je smartphone!” Steve Huffman, CEO Reddit

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business