Nieuws

Google pakt bluetoothproblemen Home speakers aan

Google doorbreekt na enkele maanden de stilte en kondigt aan de problemen te onderzoeken.

Veel gebruikers van de Home speakers van Google ondervinden al enige tijd hinder wanneer ze de speaker via Bluetooth met hun smartphone willen verbinden. De verbinding is vaak heel instabiel en valt al na enkele minuten weg. Dat maakt muziek afspelen via de speaker lastig. En laat dat nu net het voornaamste gebruik van een smartspeaker zijn. De eerste klachten daarover kwamen in 2018, en de problemen lijken meer dan een jaar later nog steeds niet van de baan.

Google bleef zelf ook al die tijd vrij stil over de problemen, alsof het ze niet wilde erkennen. Maar vandaag is Google uit de schaduw getreden. Het kondigde op het hulpforum van Google Nest aan dat het volop bezig is met een oplossing te onderzoeken. Daarbij zegt het niet wanneer die oplossing er zouden kunnen komen. Maar het kan gebruikers misschien toch al tevreden stellen dat er op zijn minst naar hun problemen geluisterd wordt.

Wifi

Er bestaat natuurlijk wel een achterpoortje om de problemen te omzeilen. Via de app van Google Home kan je instellen dat de smartspeaker gebruikt maakt van een wifiverbinding om te connecteren met je smartphone. Dat leidt tot een veel stabiele kwaliteit van de verbinding. Het probleem daarmee echter is dat dit ook alleen maar werkt op plaatsen waar wifi aanwezig is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business