Nieuws

Castlevania: Symphony of the Night verschijnt als mobiele game voor iOS en Android

De game is een directe port van de klassieke Playstation-game uit 1997.

Zonder er veel ophef over te maken, heeft de Japanse gameontwikkelaar Konami een port van de game Castlevania: Symphony of the Night gedropt in de App Store en Play Store. De game kwam in 1997 al uit voor de PlayStation 1. Het is de veertiende game van de succesvolle Castlevania-reeks, en wordt door veel fans als één van de beste games daaruit beschouwd.

Originele look

De mobiele game is een rechtstreekse port. Dat betekent dat de 2D-graphics en de rpg-elementen bewaard zijn gebleven. Dat is een zeer leuke touch voor mensen die de originele game ooit gespeeld hebben, en het avontuur nog eens willen bewaren.

Volgens Konami volledig compatibel met een controller die via bluetooth met je smartphone kan verbonden worden. Indien je geen controller hebt, dan kan de game ook gewoon knoppen op het touchscreen gespeeld worden. De game stond vroeger bekend als zeer moeilijk, maar anders dan vroeger herbegin je vanaf het punt waarop je stierf in plaats van terug te worden gestuurd naar een checkpoint. De game downloaden kost je €3,5.

Het is niet de eerste keer dat Castlevania: Symphony of the Night op een ander platform verschijnt. Eerder vond de game ook al eens zijn weg naar de PSP, PlayStation 4 en Xbox 360. Telkens koos Konami er voor om de originele looks van de game te bewaren, om de game zo in leven te houden.

Netflix

Of het nu toevallig is of niet, maar er is nog nieuws voor de Castlevania-fans. Morgen gaat namelijk het derde seizoen van de gelijknamige animatiereeks op Netflix van start. Die serie vertelt het verhaal tussen de eeuwige strijd die de familie Belmont voert tegen Dracula vanuit het perspectief van Trevor Belmont, die eveneens het hoofdpersonage is van de game Castlevania III: Dracula’s Curse.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business