Nieuws

The Last of Us krijgt televisieserie

De serie over de populaire gamer The Last of Us zijn de eerste stappen van Sony IE in de filmindustrie.

PlayStation Producties, de tak binnenin Sony Interactieve Entertainment die zich specifiek richt op de console, zal samenwerken met HBO om een serie te maken van de game The Last of US. The Last of Us kwam uit in 2013, en na 7 jaar zal de game dit jaar een vervolg krijgen. De game speelt zich af in een wereld waarin de mensheid getroffen werd door een geheimzinnige infectie die hen in monsters verandert. Doordat de game uitgebracht werd onder het label van Sony IE, is het een exclusieve game voor de PlayStation, die ook nog uitkwam voor de PlayStation 3.

The Last of Us

Dat de succesvolle game ooit wel eens zou worden omgevormd tot een serie of film, dat hing al vanaf zijn release in de lucht. In 2014 kondigde de bedenker van de game Neil Druckmann al aan dat er een film zou komen. Dat project ging uiteindelijk niet door, maar na 7 jaar lijkt het er dan uiteindelijk toch van te kunnen komen.

Chernobyl

De keuze is dus gevallen op HBO. De Amerikaanse betaalkabeltelevisienetwerk is volop bezig zijn eigen streamingplatform te lanceren, en daar kan het best wel wat grote namen voor gebruiken. Wellicht wil HBO ook tegengewicht bieden aan Netflix, dat met The Witcher al wist te scoren met een reeks gebaseerd op een populaire game.

HBO lijkt het project alvast zeer ernstig te nemen. Naar verluidt zal Craig Mazin mee aan de serie te werken. Die naam zal je waarschijnlijk niets zeggen, maar de serie Chernobyl doet vermoedelijk wel een luider belletje rinkelen. De miniserie over de kernramp die vorig jaar uitkwam op HBO werd internationaal gelauwerd, en om terechte redenen.

Games en film: een match made in heaven?

Videogames en film of series, het was altijd een zeer moeilijk huwelijk. Heel veel regisseurs hebben geprobeerd een videogame te vertalen naar het grote scherm, maar zijn daar niet in geslaagd. Daar lijkt langzaam maar zeker verandering in te komen. Het succes van de film Detective Pikachu en de serie The Witcher hebben daar toe bijgedragen.

Wanneer de serie zou kunnen uitkomen, daar is voorlopig nog niets over geweten. Het is ook maar de vraag of we deze in België te zien zullen krijgen. Als HBO besluit om de serie exclusief via zijn streamingkanaal aan te bieden, dan zal het een moeilijke opgave te worden. In België bezit Telenet de rechten op producties van HBO. Via Play More kunnen ze door betalende klanten bekeken worden. De bekendste serie van HBO, Game of Thrones, werd ook uitgezonden via de commerciële televisiezender CAZ van Telenet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business