Na 19 jaar is de chatapplicatie Google Groups nog springlevend, en krijgt het zelfs een volledig nieuw design.

Advertentie

Google heeft door de jaren heen heel wat socialmedia- of chatapplicaties proberen te lanceren, vaak met beperkt succes. Uit het sociale netwerk Google+ werd in april vorig jaar definitief de stekker getrokken omdat het nauwelijks gebruikt werd, en ook illustere chatapplicaties zoals Allo of Google Talk draaiden uit op een mislukking. Ook de professionele chatapplicatie Google Hangouts, kan niet echt concurreren met Microsoft Teams en Slack. Toch is er eentje die al bijna 20 jaar weet te overleven: Google Groups.

Google Groups is een volledig gratis applicatie die door iedereen met een Google-account gebruikt kan worden. De bedoeling is dat je discussiegroepen maakt op basis van een bepaald thema en deze deelt met het internet. Via de zoekfunctie, kan je zoeken naar groepen waar je je voor wil inschrijven.

De app kwam uit op 12 februari 2001, en Google lijkt zeker nog niet bereid de app snel los te laten. Integendeel, het lanceerde een bèta voor een volledig vernieuwde Google Groups.

Make-over

De bèta toont een design dat een complete make-over heeft gekregen. Er zijn heel wat nieuwigheden toegevoegd aan de interface van Groups die het gebruik ervan eenvoudiger moeten maken. Zo zullen alle groepen waar iemand lid van is op één pagina getoond worden, en ook groepsinstellingen, alsook het groepsbeheer worden in één menu geconsolideerd. Daarnaast moet het ook makkelijker worden om zelf een groep aan te maken, alsook nieuwe groepen te vinden via de zoekfunctie. Discussies zullen overeenkomen met Gmail-patronen.

Sinds gisteren kunnen gebruikers zich inschrijven voor de bèta van Google Groups. Dat geldt wel enkel voor leden van de G Suite. Google opteert er bewust voor om eerst een testperiode in te lassen, zodat gebruikers nog feedback kunnen geven op het nieuwe design.

Het oude (links) tegenover het nieuwe design van Google Groups. Afbeelding: Engadget
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here