Wie de smartphone al besteld had, werd door Samsung ingelicht dat aan de voorziene leverdatum van 13 maart niet zal kunnen worden voldaan.

Advertentie

De nieuwe Samsung Galaxy S20-reeks werd nu ongeveer een maand geleden voorgesteld. Tijdens de voorstelling zei Samsung dat alle verschillende uitgaven vanaf 13 maart te koop zouden zijn in de Benelux. Naast een gewone Samsung Galaxy S20, is er nog een duurdere S20+ en een nog veel duurdere S20 Ultra. Die laatste is nog eens verkrijgbaar in een versie met 128GB opslaggeheugen of 512GB opslaggeheugen. De allerduurste Galaxy S20 Ultra heeft een pittig prijskaartje van €1549.

Degene die toch bereid waren dit te betalen, hebben vervelend nieuws gekregen. Enkele lezers van Tweakers merkten op dat ze onlangs werden opgebeld door Samsung met de mededeling dat de duurste uitgave van de S20 Ultra niet tijdig zal kunnen geleverd worden. De leveringen van dit toestel zijn voor de Benelux al zeker uitgesteld tot 20 mei, terwijl deze normaal vanaf vrijdag zouden geleverd worden. Als je naar de webshop van Samsung zou surfen om de smartphone te bestellen, dal zal je zien dat er bij deze versie ook ‘Niet op voorraad’ staat.

Vertraging bij de levering

Volgens Samsung is er een vertraging bij de levering opgelopen. Maar wat de oorzaak van de vertraging is, dat is eigenlijk minder goed geweten. Want alle andere versies van de Samsung Galaxy S20 zijn normaal gezien wel gewoon vanaf vrijdag beschikbaar.

Een mogelijke verklaring zouden de geheugenchips kunnen zijn. Voor de duurdere variant van S20 Ultra gebruikt Samsung andere geheugenchips, om het ruime opslaggeheugen mogelijk te maken. Echter zijn die chips pas vrij recent in massaproductie gegaan. Deze theorie kan wel niet gestaafd worden door een officiële verklaring van Samsung, dus meer dan een hersenspinsel is het eigenlijk niet.

Klanten die niet nog eens twee maanden willen wachten, kunnen de bestelling zonder enige meerkost annuleren. Een ander alternatief dat Samsung aanbiedt, is de bestelling omzetten naar de uitgave van de Ultra met 128GB. Ze krijgen er dan een gratis LED View Cover bij. Al kost zo’n cover natuurlijk ook geen €200…

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy S20 Ultra is steviger dan iPhone 11 Pro Max

Uit enkele duurzaamheidstest blijkt dat de Samsung Galaxy S20 Ultra best wel wat geweld kan verdragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here