iOS 14

De broncode van iOS 14 wordt ondertussen al een tijdje helemaal uitgespit.

Advertentie

Uit een gelekte code van iOS 14 blijkt dat Apple werkt aan een individuele applicatie die de iCloud sleutelhanger in instellingen moet vervangen. Het bedrijf zal daarmee een volwaardige concurrent voor Lastpass en 1Password voorzien op zijn iPhones met iOS 14.

iOS 14

iOS 14 paswoordmanager

iOS 14 wordt volgens de normale planning pas in juni onthuld en gebruikers zullen het nieuwe mobiele OS voor hun iPhone pas vanaf september/oktober kunnen downloaden. Toch heeft 9to5Mac de broncode van iOS 14 al kunnen inzien.

Vandaag de dag zit er in elke iPhone eigenlijk al een soort paswoordmanager. Aan de hand van de iCloud sleutelhanger kunnen gebruikers op hun iPad, iPhone en Mac al hun wachtwoorden of kredietkaarten al synchroniseren. 

Nu heeft die functie vandaag wel een beperking; ze zit namelijk in de instellingen van iOS en iPadOS. Behalve op macOS, daar kan je je wachtwoorden wel snel bereiken aan de hand van de sleutelhanger. Nu wil Apple dus ook in zijn nieuwe mobiele OS een volwaardige sleutelhangerapp voorzien om het gebruikers gemakkelijker te maken.

2 stappen

Naast een implementatie van de nieuwe app zou het bedrijf ook de mogelijkheid bieden om tweestapswachtwoorden in de iCloud sleutelhanger te steken. Op die manier hoef je dus niet meer tussen apps en ‘authenticators’ te wisselen om ergens te kunnen inloggen.

In maart kwamen we al via diezelfde code te weten dat er ook een CarKey functie zal aankomen in het nieuwe mobiele OS van de iPhonebouwer. Die app zal het mogelijk maken om je auto te ontgrendelen aan de hand van je iPhone. Volgens 9to5Mac zou die functie zelfs werken als je toestel uitstaat maar daar hangen nog wat veiligheidsissues rond.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Apple CarKey geeft je toegang tot je wagen met iPhone

CarKey moet het mogelijk maken om je auto te openen aan de hand van je iPhone met NFC.

Is een passwordmanager veilig?

Niemand wil zijn inloggegevens en wachtwoorden zomaar prijs geven. Maar kan je een stukje software vertrouwen om je online geheimen te bewaren?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here