Nieuws

Google Arts & Culture maakt van je selfie een kunstwerk

Heb je je altijd al afgevraagd hoe je er als een klassiek of modern schilderij zou uitzien? Dat kan je testen met de app Google Arts & Culture.

Google Arts & Culture is een app van Google waarmee je op een leuke manier veel kan bijleren over kunst en cultuur. Je kan er bijvoorbeeld virtuele wandelingen mee maken door bekende musea, of historische sites mee bezoeken. Dat werkt op dezelfde manier als Google Street View. Maar nu kan je ook van jezelf een kunstwerk maken.

Mona Lisa

Want Google heeft een leuke nieuwe functie toegevoegd aan Arts & Culture genaamd ‘Art Transfer’. Daarmee kan je een selfie omvormen tot een bekend meesterwerk. Wil je de functie eens uittesten, dan moet je de app Arts & Culture openen op je smartphone (of deze downloaden als je hem nog niet hebt) en op het fototoestel drukken.

Dan neem je simpelweg even snel een foto van jezelf. Google stelt dan 20 AI-filters ter beschikking die zijn gebaseerd op bekende meesterwerken. Zo kan jezelf onder andere omvormen tot De Schreeuw van Edward Munch, Vincent van Gogh, de Mona Lisa, maar ook enkele werken uit de moderne kunst. De resultaten krijg je als een afbeelding die je kan delen met wie je maar wil, maar ook in een GIF vorm die laat zien hoe de AI je selfie omvormde tot het kunstwerk.

Zo ziet de auteur van dit artikel er uit als ‘De Schreeuw’.

Zoek je dubbelganger

Een andere leuke functie in Arts & Culture die je misschien wel eens wil uitproberen, is Art Selfie. In deze functie kan je op zoek gaan naar een historisch portret met wie je grote uiterlijke overeenkomsten vertoont. Het principe werkt vrij gelijkaardig als Art Transfer: je neemt een selfie, en dan vergelijkt de AI die met historische portretten die in de database van Arts & Culture staan opgeslagen. Wie weet vind je een geheime voorouder, of je historische dubbelganger!

Ga op zoek naar je dubbelganger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business