Nieuws

Apple ontwerpt gezichtsbescherming voor medisch personeel

medisch
Tim Cook, CEO van Apple, maakt op Twitter bekend dat het bedrijf wil bijdragen in de strijd tegen het coronavirus met het maken van mondmaskers.

Gisteren heeft Apple aangekondigd dat zij willen helpen in de strijd tegen het coronavirus, en daarom hebben ze besloten om voor al het medisch personeel gezichtsbescherming te gaan ontwerpen, produceren en verschepen.

20 miljoen

Dat maakte de CEO van Apple, Tim Cook, bekend in een video op zijn Twitter-pagina. Hij zegt daarin onder andere het volgende: “De teams van Apple hebben hard gewerkt aan manieren waarop we onze heldhaftige medische professionals in de frontlinie, kunnen ondersteunen. En ik wil vandaag twee updates met jullie delen. Het aantal mondmaskers die we verworven hebben van onze toeleveringsketen, is gestegen tot meer dan 20 miljoen”. Ook zegt Cook dat ze samenwerken met overheden, om ervoor te zorgen dat de maskers terechtkomen op de plekken waar ze het meest nodig zijn.

Daad van liefde

Er zijn al een aantal mondmaskers afgeleverd en gebruikt in een Amerikaans ziekenhuis, en volgens Tim waren de artsen daar erg tevreden over het product. De gezichtsbeschermers zijn volledig aanpasbaar en plat en kunnen in twee minuten in elkaar worden gezet, zo zegt Cook. “We zijn van plan om tegen het eind van deze week meer dan 1 miljoen te verschepen, en daarna meer dan 1 miljoen per week”. Op dit moment worden de gezichtsbeschermers alleen nog in de Verenigde Staten verspreid, maar Tim hoopt om dit zo snel mogelijk te gaan uitbreiden. “Voor Apple is dit een daad van liefde en dankbaarheid”.

Dank aan medisch personeel

Cook eindigt de video met de belofte dat ze meer initiatieven op de lange termijn zullen delen, ook bedankt hij iedereen die zich houdt aan de maatregelen en uit hij zijn dankbaarheid aan het medisch personeel in de frontlinie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business