Proximus heeft aangekondigd dat de uploadsnelheden van de verschillende abonnementen zullen verhoogd worden. Voor de meeste formules gaat het om een permanente verhoging.

Leuk nieuws voor Proximus-klanten vandaag. De telecomoperator heeft op zijn website laten weten dat het de uploadsnelheden voor al zijn 1,65 miljoen klanten zal verhogen. Volgens Proximus zijn hoge uploadsnelheden nu meer dan ooit van belang geworden, nu mensen door de coronamaatregelen veel meer op het internet zitten dan gewoonlijk.

Op 16 maart, enkele dagen na het ingaan van die maatregelen, startte Proximus de technische mitigatie om de uploadsnelheden te kunnen verhogen. Vorige week werd die volledig afgerond. Hoewel de verhoging van de uploadsnelheden dus nauw gepaard gaat met het coronavirus, gaat het volgens wel degelijk om een permanente verhoging. Enkel voor de meest basic formule Internet Start is de verhoging maar tijdelijk.

Internet Comfort en Bizz

Maar Internet Start kent wel de sterkste stijging. De uploadsnelheid is verhoogt van 4 Mbit/s tot 20 Mbit/s. Ook de uploadsnelheden van de andere formules die voornamelijk gericht zijn op thuisgebruik worden opgetrokken tot 20 Mbit/s. Voor Internet Comfort was de uploadsnelheid nu 6 Mbit/s, die van Internet Maxi 15 Mbit/s.

Ook zakelijke klanten van Proximus zullen mee kunnen genieten voor de verhoging. De uploadsnelheid voor Bizz Internet wordt opgetrokken tot 30 Mbit/s (daarvoor 20 Mbit/s). Voor nog snellere uploadsnelheden moet je bij de Fiber-formules kijken. Die maken gebruik van het sneller glasvezelnetwerk van Proximus. Zo heeft Internet Maxi Fiber een uploadsnelheid van 30 Mbit/s, Biazz Fiber zelfs 50 Mbit/s.

Extra aanbod verlengd

Enkele dagen geleden kreeg ik ook een sms-bericht met de aankondiging dat de extra initiatieven van Proximus nog even verlengd worden. Tot zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, geeft Proximus enkele extraatjes aan klanten zonder dat daar een meerprijs voor moet betaald worden. Dat houdt in gratis bellen naar vaste lijnen, 10GB extra mobiele data, ongelimiteerd internet thuis en betaalzenders die gratis worden aangeboden op de televisie. Voorlopig geldt het extra aanbod tot 3 mei.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here