Nieuws

The Last of Us Part II uitgesteld tot 19 juni

Wie met ongeduld zat te wachten op de release van The Last of Us Part II, zal toch nog even moeten wachten. De game wordt opnieuw uitgesteld tot 19 juni.

Sony Interactive Entertainment heeft op de blog van PlayStation een update gegeven over de releasedatum van enkele dates. De coronapandemie zorgt ook bij gameontwikkelaars voor vermoeilijkte werkomstandigheden. Dat is onder andere zo bij Naughty Dog, dat volop bezig is met de afwerking van de game The Last of Us Part II. Die game zal worden uitgesteld tot 19 juni.

Opnieuw uitgesteld

The Last of Us Part II laat zo dus al een tijdje op zich wachten. Bij de voorstelling van de game, werd 21 februari als releasedatum vooropgesteld. Maar nog voor we ooit van het woord ‘COVID-19’ gehoord hadden, werd de game al een eerste keer uitgesteld. De ontwikkelaars wisten in oktober al dat februari een te krappe deadline zou zijn. De game werd daarom uitgesteld tot 29 mei. Dit keer is het virus wel de reden dat het verfijnen van de laatste details iets langer zal duren dan voorzien. Hopelijk wordt de nieuwe deadline van 19 juni wel gehaald.

The Last of Us kwam uit in 2013 en is tot één van de toonaangevende games van de PlayStation 4 uitgegroeid, waarvoor het ook exclusief uitgebracht werd. Er bestond dan ook veel enthousiasme rond een vervolg, 7 jaar later na de eerste game. De gebeurtenissen van de sequel spelen zich af 5 jaar na de gebeurtenis. Net als in de eerste game zullen gamers het hoofdpersonage Ellie door een post-apocalyptische wereld moeten loodsen.

In een tweet waarschuwen ontwikkelaars voor gelekte spoilers, die sinds dit weekend circuleren op het internet.

Ghost of Tsushima

The Last of Us Part II is niet de enige game die nog even op zich laat wachten. Sony meldde in dezelfde blogpost dat ook de release van de Ghost of Tsushima verzet wordt naar 17 juli. Die open wereld actiegame zou normaal gezien op 26 juni gelanceerd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business