Voor wie niets wil missen van het broedseizoen van de ooievaars, zendt het natuurpark Zwin een livestream van twee nesten uit via YouTube.

In het natuurpark het Zwin in Knokke-Heist zou het normaal gezien moeten bruisen van het leven. Voor de meeste vogelsoorten is het broedseizoen volop bezig. Normaal lokt het natuurpark dan ook veel bezoekers rond deze periode. Maar omwille van de coronapandemie heeft het Zwin de deuren voor onbepaalde tijd moeten sluiten.

Om vogelliefhebbers toch een kans te geven iets van het broedseizoen mee te maken, heeft het Zwin een originele oplossing gevonden. Sinds eind maart al zendt het natuurpark via YouTube een livestream uit van twee ooievaarsnesten. De livestream is ook via de website van het Zwin te bekijken. Ooievaars zijn één van de meest speciale vogelsoorten die de Belgische natuur te bieden heeft. Onlangs zouden ook de eerste jongen geboren moeten zijn.

Verwacht geen spetterende actie te zien op de livestream. De ooievaars moeten nu eenmaal veel op hun nest zitten. Maar met een beetje geluk kan je toch een glimp opvangen van een ooievaarskuiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here