Wie graag de pinguïns in de ZOO van Antwerpen nog eens een bezoekje wil brengen, kan dat vandaag via een livestream op Facebook.

Advertentie

De ZOO van Antwerpen moest op 13 maart haar deuren sluiten omwille van de coronamaatregelen, en het lijkt er nog niet naar dat de dierentuin meteen de deuren weer zal kunnen openen. Ook de dieren lijken te lijden onder de lockdown. Want ook al zullen ze zich misschien niet altijd aan de anderhalve meter afstand houden, ze zijn eraan gewend geraakt om elke dag duizenden bezoekers te zien. En voor wie een bezoekje aan de dierentuin mist, pakt de ZOO in samenwerking met de Universiteit van Antwerpen uit met een origineel initiatief.

Pinguïns in je kot

Vandaag zal er via Facebook een livestream worden uitgezonden van de pinguïns die in de ZOO verblijven. Het gaat meer bepaald om de kolonie zwartvoetpinguïns, die zo’n dertig exemplaren telt. Het is een project van ‘vanuituwkot.be’, een initiatief opgezet door en voor studenten om toch nog wat studentikoze activiteiten te kunnen aanbieden tijdens het blokken. Een student zal tijdens de livestream de pinguïns gaan bezoeken en een gesprek houden met de verzorgers. Er komt ook een ‘special guest’ een live optreden geven aan het verblijf.

Als niet-student kan je uiteraard ook een glimp opvangen van de pinguïns. De livestream zal worden uitgezonden via het openbare evenement ‘ZOO Antwerpen vanuit uw kot’. De livestream start om 11u.

Kan je maar niet genoeg krijgen van pinguïns? Dan is deze video van pinguïns die vrij rondlopen in een aquarium in Chicago zeker een aanrader!

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here