Google

Google en Facebook geven hun medewerkers de vrijheid om terug te keren naar kantoor wanneer zij dat zelf willen.

Advertentie

Update: In het oorspronkelijke artikel schreven we dat Facebook en Google-medewerkers thuis zouden blijven werken tot eind 2020. Ondertussen hebben de techgiganten besloten om de termijn te verlengen tot juli 2021. Bij Facebook gaat het om zo’n 48.000 werknemers, bij Google zijn dat er wereldwijd 200.000.

Ook Uber heeft zich hier ondertussen bij aangesloten en voorziet een budget van 500 dollar voor elk van de 20.000 werknemers om te spenderen aan de extra kosten die thuiswerk met zich meebrengt.


Hoewel de corona maatregelen momenteel geleidelijk aan worden afgebouwd, is het einde nog zeker niet in zicht. Thuiswerk blijft voorlopig hoe dan ook de norm als een van de belangrijkste maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Facebook en Google maken het hun werknemers alvast heel makkelijk en laten hen toe om tot het einde van dit jaar van thuis uit te werken. De kantoren zullen wel geleidelijk aan terug openen voor zij die er toch aanwezig willen zijn. 

Google opent kantoren in juli

Google CEO Sundar Pichai liet weten dat de kantoren van Google in juli terug open zullen gaan voor zij die er nood aan hebben, maar dan wel met extra veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd. Medewerkers die hun job van thuis uit kunnen uitvoeren, mogen dat echter blijven doen tot het einde van 2020. Google maakt daarmee een einde aan de twijfels die werknemers ongetwijfeld hebben over het exacte moment van terugkeer. 

1000 dollar bonus van Facebook

Bijna gelijktijdig kondigde Facebook soortgelijke maatregelen aan. De back-to-work strategie van het bedrijf houdt in dat iedereen die van thuis uit kan werken, dat tot het einde van het jaar kan doen. Facebook doet daar nog een schepje bovenop en voorziet een bonus van 1.000 dollar (924 euro) voor al hun medewerkers om tegemoet te komen aan de kosten die thuiswerk met zich meebrengen, zoals computerhardware of monitoren. Zij die toch op kantoor aan de slag willen, kunnen dat doen vanaf 6 juli. 

Facebook Dublin

De vraag is nu of andere (tech)bedrijven het voorbeeld van Google en Facebook zullen volgen. Hun beslissing maakt het voor werknemers alvast zeer eenvoudig om op eigen tempo terug te keren.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here