Nieuws

Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 krijgen remake

De legendarische skategames Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 keren terug naar de PlayStation 4 en de Xbox One.

Heugelijk nieuws voor iedereen die vroeger Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 heeft gespeeld. Activision, uitbrenger van de games, heeft aangekondigd dat de games een remaster zullen krijgen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC. Tony Hawk Pro Skater kwam in 1999 uit en werd een echte klassieker voor de PlayStation. De sequel die een jaar later uitkwam, is al even legendarisch.

De remake zal worden gemaakt door Vicarious Visions. En die keuze mag de fans van het eerste uur optimistisch stemmen dat de games eer zullen worden aangedaan. Vicarious Visions bracht in 2017 een gesmaakte remaster van de Crash Bandicoot-trilogie uit, nog zo’n legendarische gamereeks. En nog interessanter: Vicarious Visions heeft ervaring met het maken van een Tony Hawk Pro Skater-game: zij maakten de Game Boy Advance versie van de tweede game. Die game wordt als één van de beste games beschouwd die voor de Game Boy Advance uitkwam.

Binnenkort kan je weer je meest spectaculaire skatetrucs demonstreren. Afbeelding: PSX-Sense

Pure nostalgie

Vorige week werden de eerste trailers gedropt. Voor vele gamers ongetwijfeld een nostalgische trip. Op het eerste zicht lijken de remakes op die nostalgische gevoelens te willen inspelen. Veel de skaters die de sport (en games) kleurden in het begin van het decennium, zullen voor deze game nog eens op hun skateboard stappen. Uiteraard zal je kickflips en skateramps kunnen beheersen met Tony Hawk naar wie de game vernoemd is, maar ook andere oude bekenden zoals Steve Caballero en Geoff Rowley keren terug. Naast de klassieke singleplayer modus zal er ook een online multiplayer zijn. Zelfs de muziek zal herkenbaar klinken, want de soundtrack bevat veel nummers uit de oude games. Dat krijg je allemaal in verbeterde graphics.

Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 komen uit op 4 september. Wie niet meer overtuigd moet worden, kan de game al preorderen. In de zomer wordt een demo gelanceerd voor wie de controls van de game eerst wil ervaren. De laatste Tony Hawk-game voor consoles dateert ondertussen al van 2015.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business