Een Japans bedrijf heeft een app ontwikkeld waarmee sportliefhebbers vanuit hun zetel hun favoriete teams of atleten kunnen aanmoedigen.

Het bijwonen van sportwedstrijden is één van de vele dingen die we de laatste tijd niet meer kunnen doen. De meeste sportcompetities liggen een al een tijd stil, en waar ze nog wel sporten zoals de voetbalcompetitie in Duitsland, dan is dat voor akelig lege tribunes. Niet prettig voor zowel sportersd als supporters. Het Japanse bedrijf Yamaha heeft een oplossing ontwikkeld waarmee supporters vanuit hun zetel toch het gevoel kunnen krijgen dat ze in het stadion zitten, en hun helden naar de overwinning kunnen stuwen.

Supporter vanop afstand

De smartphoneapplicatie heet Remote Cheerer. Op YouTube werd een video gepubliceerd om de applicatie te demonstreren in een Japans stadion. Wanneer je de app zou openen, dan lijkt die er uit te zien als een typische soundbourd-applicatie. Maar in plaats van toeters na te bootsen, kan je door op de knoppen te drukken geluiden nabootsen die je tijdens sportwedstrijden zou horen. Denk daarbij aan gezang, applaus, fluitconcerten enzoverder.

Afbeelding: Yamaha

Sportclubs kunnen dan speakers in hun stadion hangen die geconnecteerd zijn met de app, zodat ze ook hoorbaar zijn voor de atleten. Afhankelijk van hoeveel tegelijkertijd op een knop duwen, hoe sterker het geluid ook zal zijn. Supporters kunnen dus thuis afspreken om allemaal gezamenlijk een lied in te zetten, en dan zal het voor de sporters lijken alsof duizenden supporters hen aanmoedigen. Je zou zelfs ritmes kunnen nabootsen door in dat bepaalde ritme op de knoppen te duwen. De applicatie zou zelfs elke supporter kunnen linken aan zijn vaste plaats in het stadion, zodat het geluid van de applicatie ook weerklinkt van waar je zou zitten (als hier speakers worden opgehangen).

Op dit moment lijkt de app vooral een leuk experiment te zijn. Omdat het project nog volop in de testfase zit, is het moeilijk te zeggen wat het uitrolplan van Yamaha is voor hun applicatie is, en of die ook in andere talen dan het Japans zal verschijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here