Nieuws

“Fleets” wordt Stories-kloon van Twitter

Twitter fleets
Afbeelding: Twitter
Fleets, de Stories-kloon van Twitter wordt uitgebreid naar India.

Enkele maanden geleden is Twitter begonnen met het testen van ‘Fleets’, korte video’s die je kan delen met je volgers zoals dat ook kan op Instagram, Snapchat, Facebook en vele andere sociale mediaplatformen. Naast Brazilië en Italië wordt deze nieuwe functionaliteit nu ook in India gelanceerd.

Vluchtige content

Fleets. De naam komt er omdat het om een vluchtige vorm van tweets gaat die na 24 uur verdwijnen van je tijdlijn. Origineel is het niet, maar het lijkt steeds meer deel uit te maken van het recept waaraan een sociaal platform anno 2020 moet voldoen. Video’s uploaden als tweet voldoet blijkbaar niet meer. 

“Twitter is voor het hebben van conversaties over dingen die je belangrijk vindt,” liet Twitter in maart al weten. “Maar soms is het oncomfortabel om een tweet permanent op je profiel te houden. Fleets zijn luchtiger en geven je meer controle.”

Ook in België?

Of we de functionaliteit ook in België kunnen verwachten valt nog af te wachten, maar het zou alvast zeer logisch zijn omdat Stories zo’n standaard zijn geworden op sociale media. Twitter werd in het verleden al vaak verweten dat het bedrijf vasthoudt aan oude gewoonten en fleets lijken exact wat het nodig heeft om het tegendeel te bewijzen. Het zou het platform ook sterker maken om te gebruiken tijdens belangrijke momenten waar beelden centraal staan, zoals de protesten rond Black Lives Matter. 

sociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen