Een overzicht van het belangrijkste gamenieuws dat tijdens het livestreamevenement EA Play Live 2020 werd aangekondigd.

Gisteren organiseerde Electronic Arts via YouTube het digitale evenement EA Play Live 2020. Een livestream bomvol interessant gamingnieuws en games die we in de loop van dit jaar of volgend jaar mogen verwachten. Voor wie er niet bij was, sommen we enkele van de belangrijkste aankondigingen op:

Apex Legends

Een van de belangrijkste gasten tijdens EA Play Live 2020 was ongetwijfeld Respawn Entertainment. De bekendste game van het dochterbedrijf van Electronic Arts is Apex Legends. Dat is een gratis battle royalegame genre Fortnite dat elke dag door miljoen gamers gespeeld wordt op PC, PlayStation 4 en Xbox One. Vanaf de herfst komen Switch-gamers daar ook bij, want EA brengt de game naar de console van Nintendo. De game zal ook naar de Steam-shop komen. Tot heden moesten PC-gamers een Origin-account hebben om de game te kunnen bemachtigen.

Maar Respawn Entertainment had nog nieuws in petto waar van fans van Apex Legend zeer enthousiast van zullen worden. De game gaat crossplay introduceren over de verschillende consoles heen. Dat betekent dat je met je PlayStation 4 ook tegen vrienden kan spelen die een Xbox of PC hebben. De Switch zal meteen van deze modus kunnen meeprofiteren. Tenslotte kondigde de ontwikkelingsstudio een nieuw evenement aan: Los Treasurers Collection, dat 23 juni van start gaat. Er zullen nieuwe skins, een tijdelijke gamemodus en locaties worden toegevoegd.

FIFA 21

Ook voor sportliefhebbers was er heuglijk nieuws tijdens EA Play Live 2020. De sportdivisie van EA, EA Sports, toonden de eerste officiële trailer van FIFA 21. Zoals altijd dient zo’n eerste trailer om uit te pakken met de vernieuwde graphics. Om EA Sports de gameplay onder handen zal nemen dit jaar, dat kunnen we op dit moment nog niet zeggen. FIFA 21 zal dit jaar op 9 oktober uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC, een release voor PlayStation 5 en Xbox Series X zal uiteraard ook volgen.

Wie liever American football dan voetbal ziet, kon al een korte glimp opvangen van Madden 21, de officiële game van het NFL-kampioenschap.

Overige aankondigingen

En zo was er tijdens EA Play Live 2020 voor iedereen wel wat wils. We kregen onder andere ook de eerste gameplaybeelden te zien van Squadron Legends, de Star Wars-game die in oktober uitkomt. In de game krijg je geen lightsaber in je handen zoals bij Jedi: Fallen Order, maar moet je een pilot fighter besturen.

Omdat we nog makkelijk twee artikels zouden kunnen vullen met al het nieuws van de livestream, vatten we de overige aankondigen kort samen:

  • The Sims 4 is vanaf nu beschikbaar via Steam
  • Josef Fares kondigt It Takes Two aan (2021)
  • Zoink Games kondigt Lost in Random aan (2021)
  • Rocket Arena verschijnt 14 juli
  • Nieuwe Skate game
  • 7 games verschijnen dit jaar nog op Switch
  • Een blik op de next-gen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here